FC Jazzin U11, U10 & U9 ikäluokat olivat voitoikkaana Pori Cupissa 2023!
Julkaistu: 25.07.2023 00.02

FC Jazzin U11, U10 & U9 ikäluokat olivat voitoikkaana Pori Cupissa 2023!

Jokainen U11-U9 ikäluokka (2012, 2013, 2014) saavutti mestaruuden omissa sarjoissaan!

U11 (2012-syntyneet)

Ikäluokka pelasi 2x peliryhmällä, jossa ikäluokan White joukkue saavutti hienosti Pori Cupissa Haastesarjan 8. sijan pelaten iloista ja värikästä jalkapalloa. Onnistumisia löytyi jokaiselta pelaajalta mm. FC Jazzin Eelis Tuominen omalla taisteluilmeellään ja Samba Jawo taitavilla maaleillaan rytmittivät FC Jazz White:n hyökkäyksiä Masi Mälkiän säestäessä näitä oivaltavilla syötöillään. Huugo Ilkka teki myös ison määrän huipputorjuntoja maalissa pitäen omaa joukkuettaan pystyssä. Iso kiitos myös Harjavallan Pallon ja Kankaanpään Pallon pelaajille, jotka halusivat tulla mukaan taistelemaan FC Jazzin väreissä Pori Cupiin! FC Jazz Red saavutti lopulta jopa koko kilpasarjan mestaruuden vaiherikkaiden päivien päätteeksi. Ensimmäisen päivän jälkeen rullaamaan lähtenyt pelaaminen näytti onneksi lopulta iloiselta ja pirskahtelavalta. Onnistujia mestarijoukkueessa oli monia, mutta keskialueen Eemeli Salmen ja Eemeli Haapalan lisäksi onnistujia olivat mm. Kaius Kuivamäki maalissa ja yläkerrassa operoineet Valtteri Nurminen, Aleksi Maansalo, kuin myös hartiapäin töitä tehnyt hyökkäyksen pelote Joonas Someristo. Lisäksi Eemeli Harellin ja Aatos Rosenholmin panos keskialueella oli merkittävää unohtamatta puolustuksen viimeistä lukkoa Onni Lahtea, joka omalla tekemisellään puolustuspäässä mahdollisti iloisen ja värikkään pelaamisen lähellä vastustajan maalia. Onnittelut koko joukkueelle jo toistamiseen Pori Cupin oman ikäluokkansa kilpasarjan mestaruuden saavuttamisesta valmentajavelhon Aku Nurmisen siivittämänä.

U10 (2013-syntyneet)

Ikäluokka pelasi Pori Cupissa 3x peliryhmällä. White joukkue taisteli Haastesarjassa viimeisenä pelipäivänä jopa tappiottoman päivän, kun pisteet jaettiin TPV:n kanssa ja joukkueen puimurin alle lopulta jäivät niin FC Jazzin huppuvalkun Siiri Männistön FC Jazz Tytöt kuin myös Porin Ässistä koostunut MuSa Ice jengi. Läpi turnauksen vakuuttavia otteita maalissa esittäneen Axel Tommilan lisäksi joukkueesta nousi ylös mm. huimapäisiä vastustajan ohituksia tehtyt Sisu Inkinen, oman maalin tilkinneet puolustajat Tomas Keskinen ja Leevi Sundelin, sekä vastustajan rangaistusalueella harmaita hiuksia aiheuttaneet Akira Muranatsu ja Noel Visuri. FC Jazz Red ja Yellow suorittivat hienosti myös oman ikäluokkansa kilpasarjassa vahvistettuina jopa vuoden nuorempien pelaajilla. Yellow:n tunteikkaiden valmentajien (Ville Katavisto ja Jussi Välimäki) johdolla on lisäksi ylös pakko nostaa mm. keskikentällä hartiapäin töitä tehnyt Mikael Lindström, kuten myös puolustuksessa operoineet joukkueen viimeiset lukot Luan Neziri ja Akseli Kraapo, jotka nollasivat monet hyökkäykset omalla osaamisellaan. Lisäksi FC Jazz Yellow:n Sofi Rummukainen, Niilo Katavisto, Eemi Söderling ja Eino Välimäki esittivät vauhdikkaita ohituksia ja suorituksia ylälueella koko turnauksen aikana. FC Jazz Yellow löi lopulta ison haasteen jokaiselle joukkueelle omassa kilpasarjassaan. FC Jazz Red rytmiryhmä pyyhki lopulta lattiaa muilla kilpasarjan joukkueilla dominoiden ja vieden kilpasarjan mestaruuden omiin nimiinsä täysin oikeutetusti. Valmennusjohto: Anssi Tormonen, Jari Rosholm, Jussi Hyvönen ja Team Manager: Niko Enqvist olivat tyytyväisiä joukkueen Jazzahtavaan pelaamiseen, jossa oli paljon erilaisia rytmejä, vauhtia ja myös iloista väriä mukana. Valmennusjohdon nähtiinkin tanssivan jopa pelien välissä parkkipaikalla lanteet lähes öljyttyinä vanhan valmentajavelhon Jussi Välimäen mukana ja tahdissa. FC Jazz Redistä isoimpia onnistujia on vaikea nostaa ilmoille, koska koko joukkue suoritti erittäin korkealla tasolla koko turnauksen aikana. Romeo Rosholmin laukausten, Luka Enqvistin kuljetusten ja Vilho Tormosen viikatteiden lisäksi on pakko nostaa ylös Pyry Rantasen dominointi vastustajan linjojen väleissä, Paulus Hyvösen periksiantamattomuus vastustajan boxissa ja Joshua Israelin erittäin laadukas puolustaminen omassa päässä (huhu jopa kertoo että viimeiseen 3 vuoteen ketään pelaaja ei ole tullut Joshuasta ohi). Onnittelut kilpasarjan mestaruudesta FC Jazz Redille!

U9 (2014-syntyneet)

Ikäluokka pelasi 2x tasavahvalla joukkueella oman ikäisten Pori Cupin sarjassa. Joukkueita laadukkaasti valmensivat taktiikkavelhot Jan-Mikael Lauren ja Janne Seikola. FC Jazz White ryhmä taisteli hienosti omasta lohkostaan 3 parhaan joukkoon. FC Jazz Red näpäytti hienosti oman sarjan finaalissa Ylöjärven Ilveksen joukkuetta, joka oli tehnyt viimeiseen 5 peliin jopa 33 maalia ja päästänyt vain 3 maalia koko turnauksen aikana. Finaali päättyi lopulta FC Jazz Redin osalta ilon kyyneleihin, kun pelinohjaajan viheltäessä pilliin taululla olivat 2-1 lukemat FC Jazzin hyväksi. FC Jazz Redin Veeti Laurenin siivittämien torjuntojen ja Joonas Seikolan tykkien jälkeen finaalin voitto oli hieno asia koko joukkueelle, jonka runkopelaajiin pitää myös mainita lukuisia vastustajia nakki-kioskille jallittaneet Viljami Lindholm ja Jasper Haapala, sekä vastustajien maalipuita kolisteleet Onni Juhola ja Bairam Mohamad Shamdin. Joukkueen finaalivoitolle antaa myös ison arvon se, että kyseisestä ikäluokasta oli ollut vuoden vanhempien kilpasarjassa (U10 kilpasarja) pelaamassa myös poikia, joten vastuunkantajia tässä ikäluokassa kasvaa erittäin laajalla säteellä.

FC Jazzin 2012-, 2013 -ja 2014-syntyneiden ikäluokkien päävalmentajana toimiva Dani Österlund oli erittäin, sekä silmiinpistävän tyytyväinen leveällä ja jopa viehkeällä hymyllänsä varustettuna vilpittömästi iloinen omien ikäluokkiensa ja suojattiensa edesottamuksiin Pori Cupissa:

"Tripla?. Kuulemma. Historia kertoo omaa kieltään siitä, ettei yksikään päävalmentaja FC JazzIssa ole tähän yhdessä Pori Cupissa ennen ja ikinä edes pystynyt. 2012, 2013 ja 2014 ikäluokat voittivat kaikki omat sarjansa. Syyt tähän saavutukseen ja lopputulemaan ovat rehellisesti ja kliseisesti sanottuna varmaan se arjen kova työ omissa ja lähialueen seuroissa, sekä useat huipputyypit lähellä allekirjoittanutta tätä kyseistä päävalmentajaa: Niin nämä kaikki pelaajat, heidän vanhempansa, kaikki valmentajat kuin myös kaikki huiput kannustajat kenttien laidoilla. Etuoikeutettu olo olla mukana jossakin näin hienossa asiassa juuri näiden kyseisten ihmisten kanssa. Toivottavasti joku joka on tässä myös mukana kokee yhä ja edelleen myös samoin. Uskon kyllä vahvasti tähän tämän viikonlopun perusteella. Tripla vai? C'mon FC Jazz!."