FC JAZZ U11, U10, U9 IKÄLUOKKIEN KAIKKI PELAAJAT OVAT KEVÄÄN AIKANA PELANNEET JA PALJON!
FC JazzJulkaistu: 30.05.2023 09.15

FC JAZZ U11, U10, U9 IKÄLUOKKIEN KAIKKI PELAAJAT OVAT KEVÄÄN AIKANA PELANNEET JA PALJON!


FC Jazz U11-U9 ikäluokkien kevät on sisältänyt lukuisia sarjoja ja pelejä lännen alueella. Lisäksi ikäluokat ovat osallistuneet erilaisiin turnauksiin sarjatoiminnan ohella.


FC Jazzin U11-U9 ikäluokkien (2012-2014-synt.) kevään sarjat lähestyvät loppuaan ja kesän tapahtumat ovat kohta jo ovella, joten nyt on hyvä hetki katsoa hieman taaksepäin mennyttä kevättä ko. ikäluokkien toiminnan ja pelien osalta.


Seuran 3 eri poikaikäluokan (2012-2014-synt.) pelaajat ovat pelanneet yhteensä 9 kappaletta lännen alueen eri sarjaa. Lähtökohtana on ollut tarjota jokaiselle yksittäiselle pelaajalle mahdollisimman laajalla säteellä erilaisia peliympäristöjä oman harjoitusympäristön lisäksi, missä jokainen yksittäinen pelaaja pystyy suorittamaan harjoituksissa ja omalla ajalla treenattuja asioita aina pelikentällä eri pelipaikoilla itse pelitilanteessa, sekä myös tarvittaessa haastamaan itseään ja hakemaan myös niitä omia rajojaan. Lähtökohtana ja tavoitteena on tarjota jokaiselle yksittäiselle pelaajalle A.) 50% oman tasoista toimintaa B.) 25% hieman helpompaa toimintaa C.) 25% hieman haastavampaan toimintaa.


Tämän seurauksena FC Jazzin U11-U9 ikäluokissa ei ole ollut kiinteitä ja kiveen hakattuja harjoitus-, peli- tai tasoryhmiä, vaan pelaajat ovat joustavasti liikkuneet eri ikäluokkien mm. harjoitustapahtumien, erillisten harjoitteiden, turnauksien ja pelien välillä, kuten myös eri sarjatasoilla oman kehittymisensä tarpeen mukaan saaden erilaisia kokemuksia ja mahdollisuuksia onnistua, epäonnistua ja näin ollen myös oppia, sekä kehittyä kohti omaa huippuaan. Näin ollen kaikkia pelaajia viedään eteenpäin mahtavan harrastuksen parissa ja nämä kaikki pelaajat ovat osa yhtä seuraa - FC Jazzia.


Lisäksi FC Jazz on tarjonnut ko. ikäluokissa mahdollisuutta lähialueen muiden seurojen ikäluokkien innokkaimmille pelaajille ja myös valmentajille ottaa osaa mukaan FC Jazzin ikäluokkien harjoitus- ja pelitoimintaan oman seuran ja lähellä kotia tapahtuvan toiminnan lisäksi tavoitteenaan tukea yksittäisen innokkaan pelaajan kehittymistä haastavammassa ja tavoitteellisemmassa ympäristössä, sekä samalla säilyttääkseen oman lähiseuran ja sen ikäluokan elinvoimaisuuden ylläpitämisen.


FC Jazzin U11-U9 ikäluokkien mukana tai yhdessä harjoittelee tai sarjoja pelaa pelaajia mm. Kankaanpään Pallosta, Euran Pallosta, Karhu-Futiksesta, Pihlavan Työväen Urheilijoista, FC Ulvilasta ja Toejoen Veikoista. Tyttöpuolella TU10-9 ikäluokissa on ollut aktiivista ja positiivista joukkueen yhteistoimintaa lisäksi mm. Noormarkun Koiton kanssa. Näin ollen jokaisella alueen innokkaalla pelaajalla on ollut mahdollisuus kehittyä yhdessä kohti omaa huippuaan, ikäluokkaa tai seuraa katsomatta, niin harjoitusten kuin pelienkin osalta.


Alla listattuna kevään tilastoja ko. ikäluokkien pelaajien ja pelien osalta lännen alueella:


IKÄLUOKKIEN PELAAJAMÄÄRÄ:

U11 (2012) PELAAJAMÄÄRÄ: 29

U10 (2013) PELAAJAMÄÄRÄ: 30

U9 (2014) PELAAJAMÄÄRÄ: 23


SARJAT/SARJOJA PELANNEET PELAAJAMÄÄRÄ:


8vs8 SARJAT:

P12 KAKKONEN (2011): 15 PELAAJAA

P12 NELONEN (2011): 9 PELAAJAA

P11 TASO 1 (2012): 31 PELAAJAA

P11 TASO 2 (2012): 29 PELAAJAA

P10 TASO 1 (2013): 27 PELAAJAA

P10 TASO 2 (2013): 23 PELAAJAA


5vs5 SARJAT:

P9 TASO 1 (2014): 16 PELAAJAA

P9 TASO 3 (2014): 13 PELAAJAA

P8 TASO 2 (2015): 2 PELAAJAA


PELATUT LÄNNEN ALUEEN PELIT/PELAAJA/IKÄLUOKKA KEVÄT:

U11 (2012): 24-28 PELIÄ

U10 (2013): 24-28 PELIÄ

U9 (2014): 25-29 PELIÄ


Mitä U11-U9 ikäluokkien päävalmentaja Dani Österlund pohtii ja ajattelee menneestä keväästä harjoitus- ja pelitoiminnan osalta:

"Olemme saaneet hienosti vietyä sitä ajatusmallia näissä ikäluokissa FC Jazzissa eteenpäin, että olemme yksi seura ja kaikki pelaajat, sekä toimijat ovat sitä yhtä ja samaa seuraa. Valmentajat ovat toimineet myös harjoitus- ja pelitoiminnassa yli ikäluokkarajojen, sekä pelaajia on päässyt pelaamaan myös hieman ylempänä vanhemmissa U12 ikäluokan (2011) ja alempana nuoremmissa U8 ikäluokan (2015) mukana sarjoissa. Toiminta kevään aikana on lisännyt yhteisöllisyyttä, josta hienoimpana kokemuksena on seuran edustusjoukkueen peleissä havaittu U11-U9 ikäluokista koostuva kannatusjoukko yli ikäluokkarajojen kannustamassa ja tukemassa oman seuramme edustusjoukkuetta niinä tärkeinä hetkinä. Tärkeää on ollut myös tarjota jokaiselle pelaajalle harjoitus- ja pelitoiminnan osalta mahdollisuuksia ja erilaisia haasteita, eikä vain kouralliselle osalle pelaajista. Tärkeää on ollut huomioida myös erilaisten ja tasoisten haasteiden lisäksi pelaajien sosiaalista ympäristöä, sillä jalkapallo on usein kivaa hyvien kavereiden kanssa. Uusia kavereita ja ystävyyssuhteita on myös saatu eri lähialueen seurojen pelaajien kanssa luotua, jotka ovat innolla FC Jazzin toiminnassa mukana osana oman lähialueen seuransa hyvää toimintaa. Tämä on hieno asia, kun jo varhaisessa lapsuusvaiheessa yli seurarajojen tutustutaan ja rakennetaan kaverisuhteita mm. Taitokoulujenkin kautta, jolloin yhdessä toimiminen ja toistensa tunteminen on helpompaa myöhäisemmässä vaiheessa harrastuksen parissa osana alueellista pelaajaputkea. Lopuksi pitää vielä erikseen jakaa oman seuramme ja seurayhteisössä olevien muiden hienojen seurojen valmentajille isoa kiitosta heidän omasta panoksestaan lasten harrastuksen tukemisen eteen tehdystä laadukkaasta työstä, mikä mahdollistaa sen, että jokaisella pelaajalla on ollut mahdollisuus päästä pelaamaan paljon pelejä erilaisissa ympäristöissä menneen kevään aikana. Kiitos koutsit. Olette tärkeitä!"


FC Jazzissa menneen kevään aikana jokaisella pelaajalla on ollut mahdollisuus päästä näin ollen harjoittelemaan ja pelaamaan aina erilaisessa ympäristössä. Ja vieläpä paljon!


Vaikka alueelliset sarjat ovatkin jo loppusuoralla, niin harjoittelu tulee jatkumaan ikäluokkien osalta. Alla olevan linkin takaa löytyy uutinen U11-U9 ikäluokkien kesän avoimista aamupäivän harjoituksista. Tervetuloa mukaan kehittymään yhdessä!


https://juniorit.fcjazz.com/uutiset/134336/fc-jazz...

taa-kesalla-jalleen-u9-u11-lapsiurheiluvaiheen