FC Jazzille uusi toiminnanjohtaja
FC JazzJulkaistu: 24.05.2024 16.08

FC Jazzille uusi toiminnanjohtaja

FC Jazz käynnisti uuden toiminnanjohtajan etsinnän, kun Tommi Pikkaraisen määräaikainen työsopimus päättyi keväällä. Erilaisten vaihtoehtojen tarkastelun jälkeen FC Jazz valitsi uudeksi toiminnanjohtajaksi seuralle tutun henkilön Dani Österlundin.

Kari Kaivo-oja kertoo, että seura on tarkastellut toiminnanjohtajan etsinnän ohessa mennyttä ja erityisesti kiinnittänyt huomiota tulevaan.
- Kun Tommi kertoi, että ei ole jatkamassa määräaikaiseksi sovittua nykyistä työtään, niin katsoimme rauhassa millaisia näkymiä tulevaisuus tuo tulleessaan. Olemme myös keskustelleet Suomen Palloliiton edustajien kanssa esimerkiksi laatujärjestelmän odotuksista sekä siihen liittyvistä toimenpiteistä. Tässä kohtaa löysimme ratkaisun hyvin läheltä FC Jazzia, kun seuran toiminnassa urheilupuolella toiminut Dani Österlund kertoi olevansa kiinnostunut tehtävästä. Dani omaa laajan osaamisen juniorivalmennuksesta ja sen kehittämisestä sekä vahvan tahtotilan kehittää toimintoja edelleen. Uskommekin, että Dani soveltuu jatkamaan Tommin aloittamia asioita mainiosti ja löytää uusia näkökulmia seuran toimintaan.

Dani Österlund on innoissaan päästessään luotsaamaa FC Jazzia eteenpäin,
- Tartun eteeni tulevaan mahdollisuuteen motivoituneena ja myös innoissani. FC Jazzin tutusta seura ja työyhteisöstä löytyy jo entuudestaan paljon laadukkaita ammattilaisia ja tekijöitä eri osa-alueilta, niin pelaajakehityksen, kuin koko seuratoiminnan vaikuttavuuden lisäämisenkin osalta. Päällimmäisenä olo on kiitollinen tästä mahdollisuudesta ja luottamuksesta uutta työtehtävää kohtaan, jota lähden nyt seuran vaalimien arvojen mukaan ja oman osaamiseni kautta toteuttamaan

Uusi toiminnanjohtaja on kentän laidalta kaikille tuttu,
- Monelle FC Jazzissa mukana olevalle ihmiselle olen varmasti tuttu kasvo kenttien laidoilta, kun työskentelin ammattivalmentajana seuran eri ikäluokissa lähes neljän vuoden ajan. Lisäksi viime kausilla toimiessani alueellisena valmennusosaamisen kehittäjänä ja kouluttajana olen päässyt tekemään itseni tutuksi tämän toimialueen eri seurojen toimihenkilöiden ja pelaajien kanssa koko Satakuntaa myöten.

Österlund haluaa tuoda koko ajan seuran toimintaan uusia asioita ja muistuttaa, että rakenteet tulee pitää kunnossa,
- FC Jazzilla on seurana määritelty eri osaalueista selkeät strategiset tavoitteet ja niistä johdetut mittarit, mitkä ohjaavat seuran jokapäiväistä toimintaa. Näihin tavoitteisiin ja niiden ydinprosesseihin pitää jatkossakin rakentaa selkeitä kehitystoimenpiteitä erilaisten avainratkaisujen voimin. Strategiamittarit saavuttaakseen täytyy seuratoiminnan rakenteet pitää kunnossa ja elinvoimaisina, rakentaa yhteistyötä yhä yli seurarajojen, sekä koko seurayhteisön osaamista ja hyvinvointia pitää vaalia. Haluan omalla osaamisella ja panoksellani taata sen, että meillä olisi jatkossakin laadukkaita osaajia ja tekijöitä, yhä enemmän pitovoimaa, sekä selkeää pitkäjänteistä jatkuvuutta, niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Näiden laatutekijöiden täytyttyä koko seuran toiminta varmasti kehittyy ja ottaa askeleita eteenpäin.

Dani Österlund lyhyesti:

  • 33-vuotias porilainen jalkapallon pelaaja- ja valmentajataustaa monista eri seuroista omaava henkilö. Kasvattajaseura Musan Salama.
  • Pelannut Toejoen Veikoissa yhdessä Ville Ulasen kanssa, työskennellyt Musan Salamassa ja viimeksi Euran Pallossa päätoimisena junioripäällikkönä ennen siirtymistä FC Jazziin ammattivalmentajaksi ja valmennusosaamisen kehittäjäksi vuonna 2020.
  • Koulutusten osalta suorittanut valmentajan ammattitutkinnon, liikunnanohjaajan perustutkinnon ja UEFA A lisenssin jalkapallovalmentamisen osalta.
  • Luonteeltaan läheiset ihmiset ja työtoverini pitävät hyväntuulisena, rehellisenä ja varsin kekselijäänä ihmisenä, joka pyrkii huomioimaan ympärillään olevat muut ihmiset, sekä antaa heille mahdollisuuden toteuttaa itseään, onnistua ja lopulta loistaa valokeilassa.
  • Vapaaaikana tykkää tällä hetkellä viettää aikaa perheen kanssa, johon kuuluu puolison lisäksi kaksi alle 4-vuotiasta lasta. Aika kuluu vapaa-ajalla pääsääntöisesti metsäpoluilla tallustaen, isoilla kivillä kiipeillen ja käpyjä heitellen samalla nauttien luonnosta, sekä kaikenlaisen liikunnan tuomasta ilosta. Kotiväen mukaan seuraa tarpeeksi jalkapalloa myös vapaa-aikanani kotoa käsin.

Dani Österlund aloittaa uudessa tehtävässä 1.7.2024