Jazzilaisuuden äärellä: 3. osa: FC Jazz ja Porin K-Rauta - Päiväkotikiertue ja ilmainen kokeilupassi
FC JazzJulkaistu: 23.10.2024 23.33

Jazzilaisuuden äärellä: 3. osa: FC Jazz ja Porin K-Rauta - Päiväkotikiertue ja ilmainen kokeilupassi


FC Jazz haluaa kertoa ja viestiä seuran arvojen mukaisesta toiminnastaan eri henkilöiden, näkökulmien, ilmiöiden ja toimintojensa kautta. "Jazzilaisuuden äärellä" -juttusarjaa tekee seuralla työharjoittelussa oleva FC Jazzin edustusjoukkueen pelaaja Mikael Ojanen.


3. Haastattelussa: Päiväkotikiertueen ja ilmaisen kokeilupassin mahdollistaja Porin K-Raudan kauppias Sami Saarikallio


FC Jazz järjesti syksyn 2024 aikana laajan päiväkotikiertueen, jonka aikana seura tavoitti peräti 112 päiväkotiryhmää ja noin 1300 lasta. Päiväkotikiertueella FC Jazz tarjosi lapsille mahdollisuuden kokeilla jalkapalloa ilmaiseksi syys- ja lokakuun ajan. Kiertueen taustalla oli yhteistyö Porin K-Raudan kanssa, jonka tuki mahdollisti tämän lasten liikuntaan kannustavan kampanjan, sekä tarjosi seuran nuorille ohjaajille työelämän kokemusta liikunnanohjaajan tehtävänkuvan muodossa. Porin K-Raudan kauppias Sami Saarikallio kertoo seuraavaksi nyt omista ajatuksistaan jalkapallosta, lasten harrastustoiminnasta ja kiertueen merkityksellisyydestä.


FC Jazzin Miniliigaan voi liittyä edelleen mukaan kaikki innokkaat vuosina 2018–2020-syntyneet tytöt ja pojat! Tule rohkeasti mukaan kokeilemaan toimintaa ja ilmoittaudu Miniliigaan alla olevan linkin kautta!


Miniliigan sivut:

https://juniorit.fcjazz.com/seura/878/miniliiga

Miniliigan ilmoittautuminen:

https://fcjazz.com/?survey=5a3bca7d

Yhteystiedot:

Peter Pihlavisto (040 416 5655), FC Jazz Miniliigan päävalmentaja



Sami Saarikallio, mikä on sinun suhteesi jalkapalloon ja lasten harrastamiseen?

-”Jalkapalloa olen pelannut 17-vuotiaaksi asti ja kokeilin myös myöhemmin pelaamista ikämies-sarjoissa, mutta siellä eivät polvet enää kestäneet, Saarikallio naurahtaa. Aikuisiällä olen seurannut lajia sivusta. Minulla on kolme lasta, jotka ovat kaikki harrastaneet erilaisia urheilulajeja. Jääkiekko, salibandy ja jalkapallo ovat olleet heidän harrastuksiaan. Lasten harrastaminen on meidän perheessämme ollut iso osa arkea, ja olen aina kannustanut heitä löytämään oman harrastuksensa liikunnan parissa." - Saarikallio toteaa.


Päiväkotikiertue oli merkittävä osa FC Jazzin lasten harrastustoimintaa syksyn aikana, mikä ajatus sai K-Raudan lähtemään mukaan tähän?

-”Harrastusmahdollisuudet ovat todella tärkeitä lapsille. Kun lapsi oppii jo nuorena nauttimaan liikunnasta ja fyysisestä aktiivisuudesta, siitä muodostuu toivottavasti elinikäinen tapa. Liikunta auttaa kehittämään myös sosiaalisia taitoja, ja kaverisuhteet ovat usein yksi tärkeimmistä asioista, joita lapsi saa harrastuksista. K-Raudalle oli luonnollista lähteä mukaan tukemaan kampanjaa, joka rohkaisee lapsia liikkumaan ja löytämään omia vahvuuksiaan. Haluamme olla mukana tukemassa yhteisöä, ja tällainen hanke oli erinomainen tilaisuus tehdä sitä konkreettisella tavalla." - Saarikallio hymyilee.


Kuinka tärkeänä pidät sitä, että lapset pääsevät kokeilemaan harrastusta veloituksetta?

-”Tämä oli perheille aivan loistava mahdollisuus. Kahden kuukauden ilmainen kokeilujakso on harvinainen tilaisuus nykypäivänä, kun monissa muissa lajeissa täytyy sitoutua pitkiksi ajoiksi ja maksaa jo heti alkuun. Tällainen pidempi kokeilujakso antaa lapselle aikaa todella kokeilla ja miettiä, onko jalkapallo se oma laji. Samalla perheillä on enemmän aikaa seurata, miten lapsi nauttii lajista ja pystyykö hän sitoutumaan siihen. On myös hyvä, että painopiste ei ole pelkästään kilpa-urheilussa. Kokeilujakson avulla voi löytää liikunnan ilon ilman painetta kilpailusta." - Saarikallio pohtii.


Päiväkotikiertueella FC Jazz tavoitti 112 päiväkotiryhmää ja tarjosi ilmaisen kokeilumahdollisuuden 1300 lapselle. Uskotko, että tällä kiertueella oli yhteiskunnallista merkitystä?

-”Uskon, että tällä on ollut merkittävä vaikutus. On hienoa ajatella, että niin moni lapsi on päässyt kokeilemaan jalkapalloa ilman, että perheen tarvitsee heti miettiä kustannuksia. Liikunta ja urheilu ovat tärkeitä osia terveellistä ja tasapainoista elämää, ja toivottavasti tämä kiertue rohkaisi monia lapsia jatkamaan harrastusta pidemmän aikaa. Laajemmin ajatellen tällaiset toimet myös edistävät lasten ja nuorten hyvinvointia, kun harrastustoimintaa tarjotaan kaikille." - Saarikallio toteaa hymyillen.


Porin K-Rauta palvelee asiakkaitaan osoitteessa Satakunnankatu 39, 28130 Pori.

Porin K-Raudassa autamme henkilökohtaisesti niin kodin kunnostamisen ensikertalaisia kuin ammattilaisiakin onnistumaan. Laajimmat valikoimamme ja paras osaamisemme varmistavat, että projektisi onnistuu – niin kivijalassa kuin verkossakin. Halutessasi keräämme tilaamasi tavarat valmiiksi noudettavaksi. Tuotteesi ovat silloin helposti haettavissa noutovarastostamme, mutta kuljetamme ne tarvittaessa työmaalle. Tervetuloa asioimaan Porin K-Rautaan!

Porin K-Raudan sivuilta ja yhteyshenkilöiltä lisätiedot alla olevan linkin kautta:

https://www.k-rauta.fi/myymalat/pori?srsltid=AfmBOoqi7RGrvfPmM-TQYuQkfgAga3eU91M5WwMtq3IiuWng6uPYaEDo