Jazzilaisuuden äärellä: 2. osa: Kalle Räsänen - Jalkapallon ja opiskelun yhdistäminen Porissa
FC JazzJulkaistu: 08.10.2024 22.42

Jazzilaisuuden äärellä: 2. osa: Kalle Räsänen - Jalkapallon ja opiskelun yhdistäminen Porissa


FC Jazz haluaa kertoa ja viestiä seuran arvojen mukaisesta toiminnastaan eri henkilöiden, näkökulmien, ilmiöiden ja toimintojensa kautta. "Jazzilaisuuden äärellä" -juttusarjaa tekee seuralla työharjoittelussa oleva FC Jazzin edustusjoukkueen pelaaja Mikael Ojanen.


2. Haastattelussa: Opiskelun ja tavoitteellisen harjoittelun Porissa yhdistänyt FC Jazzin Kalle Räsänen


Kalle Räsänen siirtyi kesken kauden 2024 Nokialta ja NoPSista FC Jazzin B-junioreihin, sekä 2. asteen Satakunnan Urheiluakatemian jäseneksi. 16-vuotiaan laitahyökkääjän vahvuuksia ovat nopeus ja kyky haastaa laidalla. Jalkapallon ohella hän opiskelee ammattikoulussa liikunnanohjausta ja vapaa-ajallaan Räsänen rentoutuu muun muassa kokkaamalla suosikkiruokaansa, tortilloja.


Miltä on tuntunut jalkapallon ja opiskelun yhdistäminen Porissa?
-"Jalkapallon ja opiskelun yhdistäminen on sujunut yllättävänkin helposti", Räsänen toteaa tyytyväisenä.
-"Koulu joustaa hyvin treenien suhteen, ja aikataulujen sovittaminen on ollut vaivatonta. Olen pystynyt keskittymään molempiin ilman suurempia haasteita."


Miksi valitsit juuri FC Jazzin seuraavaksi askeleeksi urallasi?
-"FC Jazz tarjosi minulle hyvän mahdollisuuden kehittyä ja mennä eteenpäin uralla", Räsänen vastaa pohtien.
-"Seura vaikutti sopivalta ympäristöltä tulevaisuutta ajatellen, ja täällä uskon saavani tarvittavaa tukea oman pelini kehittämiseksi."


Oletko kokenut Satakunnan Urheiluakatemian aamuharjoitukset hyödyllisiksi?
-"Kyllä, ehdottomasti!", Räsänen nyökkää. -"Aamuharjoitukset ovat olleet monipuolisia ja niitä on juuri sopivasti viikossa. Niissä treenataan pelin eri osa-alueita, ja olen huomannut niiden todella tukevan omaa kehitystäni."


Mitä tavoitteita sinulla on jalkapallourallasi, sekä loppukauden että pidemmän ajan osalta?
-"Loppukauden tavoite on selvä: Haluamme saavuttaa ensi kaudeksi paikan P17 SM-karsintasarjaan", Räsänen kertoo määrätietoisesti.
-"Pitkällä aikavälillä tavoitteenani on päästä pelaamaan mahdollisimman korkealla tasolla miesten sarjoissa. Se on se suunta, johon haluan edetä."


Onko Poriin ollut helppo sopeutua ja miten olet päässyt joukkueeseen mukaan?
-"Sopeutuminen Poriin on ollut todella helppoa", Räsänen vastaa.
-"Olen päässyt hyvin joukkueeseen mukaan, ja ilmapiiri on ollut kannustava. Olen kokenut, että minut on otettu vastaan hyvin, ja se on auttanut asettumaan."


Jalkapallon ja koulun ohella, mitä teet vapaa-ajalla? Onko sinulla muita harrastuksia tai kiinnostuksen kohteita?
-"Vapaa-ajalla tykkään laittaa ruokaa, ja tortillat ovat suosikkini", Räsänen hymyilee.
-"Sen lisäksi seuraan jalkapalloa tiiviisti, eli laji on mukana elämässä myös silloin, kun en ole itse kentällä."


FC Jazzin 2. asteella (Lukio ja Ammattikoulu) opiskelevat seuran nuoret pelaajat saavat harjoitella kolmesti viikossa laadukkaassa ja suunnitelmallisessa ammattivalmennuksessa aina aamuisin Satakunnan Urheiluakatemiassa. Lajiharjoittelun suunnittelun progressiivisuudesta, organisoinnista ja toteuttamisesta ovat tämän lukuvuoden aikana vastanneet seuran talenttivalmentaja Teuvo Palkki (UEFA A) ja toiminnanjohtaja Dani Österlund (UEFA A), jotka myös täyttävät vaadittavat Satakunnan Urheiluakatemian asettamat laadulliset kriteerit valmennusosaamisen suhteen. Lisäksi seura tekee fysiikkaharjoittelun puolesta yhteistyötä Elixir-Fysion ja Juhani Honkavuon kanssa, joka on oman alansa kiistaton ammattilainen koko maassa. FC Jazzin tavoitteena on jatkossakin kehittää 2. asteen akatemiatoimintaansa erinäisten tukiprosessien voimin, jotta nuorilla pelaajilla, niin porilaisilla kuin myös toisilta paikkakunniltakin saapuneilla pelaajilla olisi jatkossakin mahdollisuudet päästä kohti omaa huippuaan.


Tutustu alla olevan linkin kautta Satakunnan Urheiluakatemian toimintaan.

https://www.pori.fi/vapaa-aika/liikunta/satakunnan-urheiluakatemia/