Iiro Koivula kiinnitetty FC Jazzin Nuoruusvaiheen Kehittäjäksi (NVK)
FC JazzJulkaistu: 14.10.2024 10.59

Iiro Koivula kiinnitetty FC Jazzin Nuoruusvaiheen Kehittäjäksi (NVK)



FC Jazz on kiinnittänyt Iiro Koivulan (UEFA Pro) seuran Nuoruusvaiheen Kehittäjäksi (NVK). Koivulan päätehtävänä on kehittää ja viedä seuran U14-U18 ikäluokkien ja pelaajien toimintaa kokonaisvaltaisesti eteenpäin.


Koivula tulee seuran uudessa toimenkuvassa toimimaan FC Jazzin U14-U17 ikäluokkien valmennustiimien tukena ja vastaa seuran extraharjoittelusta ja yksilöiden tukemisesta U13-U18 ikävaiheessa, sekä antamalla oman panoksensa Satakunnan urheiluakatemian 2. asteen akatemiatoiminnan lajivalmentajana. FC Jazziin myös vastikään kiinnitetty Jussi Helander tulee vastaavasti toimimaan FC Jazzin lapsiurheiluvaiheessa nuorempien ikäluokkien ja Miniliigan valmennustiimien tukena vastaten myös seuran U10-U12 extraharjoittelusta, sekä antamalla oman panoksensa yläkouluikäisten pelaajien urheilukoulun valmennuslinjan lajivalmentajana ja toimien samalla valmennuskoulutuksissa mukana.



FC Jazzin toiminnanjohtaja Dani Österlund on syystäkin todella mielissään ja tyytyväinen Koivulan kanssa tehtyyn sopimukseen ja liittymiseen osaksi seuran laadukasta urheilupuolta ja sen monipuolista osaajien ryhmää:


-"Iiro tuo omalla kokonaisvaltaisella osaamisellaan sitä tarvittavaa kokemusta ja näkemystä mitä seurana tarvitsemme, että pystymme ottamaan taas seuraavan askeleen eteenpäin laadukkaan pelaajakehityksen osalta meidän organisaatiossamme. Se hiljainen tietotaito mitä Iirolta löytyy on todella arvokasta ja kunnioitettavaa pääomaa, jota hän pääsee jakamaan meidän nuoruusvaiheessa toimiville päävalmentajille, sekä ikäluokkien pelaajille, niin käytännössä kuin teoriassakin. On mahtavaa saada Iiron kaltainen raudanluja ammattilainen ja futismies nimenomaan tänne Poriin kehittämään meidän toimintaamme. Yhdessä käytyjen hedelmällisten keskustelujen kautta molempien osapuolten, niin seuran kuin Iironkin yhteiset arvot ja tavoitteet kohtasivat hienosti yksi yhteen tehtävänkuvan, kuin myös merkityksellisyyden lisäämisen ja sen saamisen suhteen. Harvassa ovat myös ne seurat, jotka pystyvät kiinnittämään UEFA Pro valmentajakoulutustasolla ja lisenssillä olevia valmentajia auttamaan nimenomaan nuoruusvaiheen valmentajia ja pelaajia kehittymään kokonaisvaltaisesti kohti omaa huippuaan."



Iiro Koivula aloittaa Nuoruusvaiheen Kehittäjän (NVK) toimenkuvassaan 1.11.2024 alkaen. Vuosien saatossa paljon kokenut ja nähnyt Koivula on toiminut vastuullisissa tehtävissä mm. Oulun Työväen Palloilijoiden, Porilaisen FC PoPan, ja Raumalaisen Pallo-Iirojen kaltaisissa seuroissa aina nuoruusvaiheessa kuin myös edustusjoukkuetasolla, niin miehissä kuin naisissa. Koivula on myös yksi niistä harvoista Satakuntalaisista valmentajista, joka on suorittanut UEFA Pro -tason valmentajakoulutuksen ja lisenssin. Kyseinen valmennuslisenssi on kaikista korkein mahdollinen koulutustaso UEFA:n alaisissa koulutuksissa maailman laajuisesti.


Aikaisemmasta monipuolisesta valmennushistoriastaan Koivulalta löytyy vietettyjä kausia entuudestaan myös FC Jazzissa. Tällöin Koivula mm. on ollut omalta osaltaan avittamassa juniorivalmentajana silloisen seuran nuoren pelaajan Patrik Raitasen kokonaisvaltaista kehittymistä sille tasolle, että Liverpool FC kiinnostui pelaajasta ja lopulta nappasi hänet heidän omaan akatemiaansa Porista ja FC Jazzista. Tällä kaudella Raitanen (2001-synt.) on pelannut Veikkausliigassa Maarianhaminan IFK:ssa.


Raitanen harjoitteli nuoruusvaiheen aikana juniorivuosinaan FC Jazzin toiminnassa vähintään seitsemässä ohjatussa harjoituksessa viikossa ja lisäksi myös omatoimisesti.


–”Viisi kertaa viikossa plus kahdet aamutreenit maanantaisin ja torstaisin, sekä viikonloppuisin pelit, päälle vielä omatoimiset treenit, Raitanen kertaa.”


–”Omatoiminen harjoittelu on aina tärkeää ja se että kun tekee niin tekee aina täysillä.”


Uutinen Raitasen silloisista kokemuksista:

https://www.suomifutis.com/2016/04/suomalainen-jun...



FC Jazz tarjoaa edelleen kansallisen tason kriteerit täyttävän, kehittävän ja kilpailullisen ympäristön 2. asteen akatemia- (lukio ja ammattikoulu) ja edustusjoukkuetoiminnan osalta nuorille urallaan eteenpäin haluaville pelaajille. Vuosina 2005-2008-syntyneet, niin Satakunnasta kuin myös muualtakin tulevat pelaajat voivat olla yhteydessä suoraan seuran valmennuspäällikkö Benjamin Tuoviseen.


Yhteystiedot:

• Valmennuspäällikkö: Benjamin Tuovinen

• Puhelinnumero: 044 574 0380

• Sähköposti: benjamin.tuovinen@fcjazz.com



Kuka Iiro Koivula?


Valmentajakokemus:

• 2022-2024: P-Iirot U20 päävalmentaja

• 2019-2022: P-Iirot Naiset päävalmentaja

• 2019-2022: P-Iirot TU18 päävalmentaja

• 2018: P-Iirot Miehet 2. valmentaja

• 2018: P-Iirot U20 päävalmentaja

• 2016-2017: OTP Miehet päävalmentaja

• 2016-2017: OTP U20 päävalmentaja

• 2015-2016: OTP Miehet päävalmentaja

• 2015-2016: OrPa U17 päävalmentaja

• 2014-2015: FC Jazz U14 & U15 päävalmentaja

• 2013-2014: P-Iirot U20 päävalmentaja

• 2013-2014: P-Iirot Miehet 2. valmentaja

• 2012-2013: FC Jazz U20 päävalmentaja

• 2010-2011: FC PoPa valmentaja

• 2005-2010: P-Iirot valmentaja


Koulutus:

• Valmentajan ammattitutkinto (VAT), Eerikkilän Urheiluopisto

• Liiketalouden perustutkinto, Rauma Winnova

• Fysioterapian ammattitutkinto

• Lähihoitajan ammattitutkinto

• Päihdetyöntekijän ammattitutkinto


Valmentajakoulutus:

• UEFA Pro


Tiesitkö?

• Iiro Koivula on intohimoinen Tottenham Hotspurin kannattaja ja hänen ensimmäinen idolinsa on ollut seuran legendaarinen maalivahti Pat Jennings.



FC Jazz pyrkii edelleen jatkossakin laadukkaasti tukemaan seuran nuorisovaiheessa toimivien valmentajien ja pelaajien kehittymistä kohti vaadittavaa kansallista tasoa ja omaa huippuaan. Tämän johdosta FC Jazz panostaa ja tehostaakin omaa toimintaansa Nuoruusvaiheen Kehittäjän (NVK) toimenkuvan muodossa. Tavoitteena on ohjata ja tarjota tukea seuran U14-U17 ikäluokkien valmentajien viikottaiseen toimintaan, taata yksilöllistä kehittymistä seuran U13-U18 ikäluokkien potentiaalisimmille pelaajille, sekä mahdollistaa seuran 2. asteen Satakunnan Urheiluakatemian nuorten pelaajien seuraavan askeleen ottaminen kohti edustusjoukkuetoimintaa ja vakiinnuttaa oma paikkansa aikuisten jalkapallon maailmassa.


FC Jazz on koko Satakunnan menestynein jalkapalloseura, joka kilpailee tavoitteellisella kansallisella tasolla aina lasten- ja nuorten-, sekä edustustason jalkapallon osalta. Pelaajia seurassa on 3-vuotiaista pojista ja tytöistä aina aikuisiin asti, joiden matkaa kohti heidän omaa huippuaan on tukemassa suuri joukko sitoutuneita ihmisiä koko seurayhteisöä myöten.


FC Jazz on sitoutunut tämän hetkisen strategiansa puitteissa ja mukaisesti luomaan mahdollisuuksia porilaisille pelaajille tavoitella jatkossakin heidän omaa huippuaan. Tämän vision toteuttamisen mahdollistajana toimii Nuoruusvaiheen Kehittäjä (NVK), joka toimii yhtenä kokonaisuutta täydentävänä palasena ja osana FC Jazzin laadukasta urheilupuolen yksikköä.