FC Jazz P17 lunasti nousujohteisen syksyn päätteeksi paikan ikäluokan BSM-karsintasarjaan 2025
FC JazzJulkaistu: 20.10.2024 06.50

FC Jazz P17 lunasti nousujohteisen syksyn päätteeksi paikan ikäluokan BSM-karsintasarjaan 2025



FC Jazzin P17 (2009-2007-synt.) ikäluokan kausi päättyi varsin iloisissa merkeissä syksyn osalta, kun joukkue saavutti sarjan viimeisen ottelun voitolla ja muiden paikkakuntien suotuisilla tuloksilla 2. sijan tasaisessa P17 Ykkösen lohkossaan ja täten suoran nousun ensi kauden osalta ikäluokan BSM-karsintasarjaan Ykkösen voittaneen FC Interin ohella.


Kevätkaudella FC Jazz P17 taisteli omassa Ykkösen lohkossaan tasapäisesti jo noususta varsinaiseen BSM-sarjaan Pietarsaaren Jaron kanssa. Lopulta Pietarsaarelaiset vetivät keväällä kuitenkin pidemmän korren, kun FC Jazzin ja Jaron erotti tasapisteissä vain maaliero, jolloin Jaro pääsi karsimaan BSM-sarjaan kevään menestyksen osalta. Syyskauden osalta Sami Väkiparran menestyksekkäästi luotsaama P17 ikäluokka taisteli kauden viimeisissä peleissään itsensä sille tasolle, että joukkue hävisikin vain kertaalleen viimeisen 7 pelin aikana ja tappio tulikin juuri sarjan voittaneelle FC Interille tasaisessa mittelössä.



FC Jazzin P17 ikäluokan päävalmentaja Sami Väkiparta kertaa mennyttä kautta ja etenkin syyskautta seuraavasti:


-"Huikea syyskierros poikien kanssa. Kierroksen alkuun ei saatu ihan toivottua starttia, kun viiteen ekaan peliin saatiin vain yksi voitto ja kaksi tasuria, sekä kaksi tappiota. Näissäkin peleissä pystyimme luomaan riittävän määrän maalipaikkoja ottelujen voittamiseksi, mutta klassinen sanontahan menee, jos et itse tee, niin vastustaja tekee. Tämän jälkeen viimeiseen kuuteen peliin hävittiin vain lohkon voittaja Interille ja itse saatiin viidestä pelistä voitot. Mahtava venyminen pojilta, vaikka nousuun saatiin tukea myös muilta vastustajilta. Mielestäni nousun isoin kulmakivi oli kuitenkin joukkueen vahva peli-identiteetti ja usko omaan tekemiseen. Vahvaa pallonhallintaa, jolla kontrolloida peliä. Tunnistaa milloin hyökkäystä kiihdytetään ja milloin etsitään parempaa etua edetä. Oltiin monipuolisesti hyökkäävä joukkue. Tehtiin maaleja omasta päästä edeten kombinaatioilla, suorempina etenemisinä selustaan, riistoista vastustajan avaamisesta tai rakentelusta sekä erikoistilanteista. Ylpeä olen joka pelaajasta ketä on joukkueen toiminnassa ollut mukana ja osaltaan antanut oman panoksen joukkueen kehittymiseen. Kiitokset mahtaville pelaajille ja loistavalle toimaritiimille!"



Paikka BSM-karsintasarjaan kauden päätteeksi P17 ikäluokan osalta on tietyllä tapaa päävalmentaja Sami Väkiparralle myös palkinto siitä isosta työstä, jota hän on valmennustiimeineen ja joukkueenjohtoineen tehnyt vuosien varrella pitkäjänteisesti pelaajien kehittymisen eteen. Tämän kauden aikana FC Jazzin P17 ikäluokasta nuorten maajoukkueissa ovat esiintyneet mm. Einari Kaipiainen (2009), Ruben Barrett (2009) ja Tomi Väkiparta (2008). Lisäksi edeltävillä kausilla nuorten maajoukkuedebyyttejä ovat tehneet myös Eeli Kiiskilä (2008) ja Emil Väre (2008). Monet pelaajat ovat P17 ikäluokasta saaneet jo debyytin FC Jazzin edustusjoukkueessa miesten Ykkösessä menneen kauden aikana ja jatkossakin uusia kasvoja nousee varmasti myös esiin ja mukaan edustusjoukkueen toimintaan.


FC Jazzin koko seurayhteisö haluaakin onnitella ja kiittää kaikkia P17 ikäluokan pelaajia, valmentajia, toimihenkilöitä ja vanhempia siitä panoksesta, minkä olette antaneet tämän kauden osalta. Iso kiitos ja suuret onnittelut teille!



FC Jazz P17 ikäluokan valmennusjohtoon kuuluivat tällä kaudella:


Sami Väkiparta (päävalmentaja)

Ali Rantala (valmentaja)

Ville Kaipiainen (valmentaja)

Joona Varhelahti (valmentaja)

Pekka Ruusuvuori (valmentaja/jojo)

Janne Järnstedt (mv-valmentaja)

Nina Väre (jojo)

Mirka Väkiparta (huoltaja/fysio)



Ensi kauden osalta FC Jazzin P17 ikäluokan ottaa vastuulleen päävalmentajan ominaisuudessa Aleksandr Kokko. Uutena kasvona valmennustiimiin liittyy Vesa Furuholm, sekä toimintaa tulee tukemaan myös FC Jazziin juuri kiinnitetty uusi Nuoruusvaiheen Kehittäjä Iiro Koivula.



FC Jazz on edellisen kerran pelannut P17 ikäluokan BSM-karsintasarjaa vuonna 2018 ja ikäluokan virallisessa BSM-sarjassa FC Jazz on esiintynyt viimeksi vuonna 2013. P17 ikäluokan Suomen korkeimman tason sarjapelit herättävät mielenkiintoa pelaajatarkkailumielessä, niin Suomen nuorten maajoukkueiden päävalmentajien, kuin Palloliiton aluevalmentajienkin osalta. FC Jazz P17 aloittaakin valmistautumisensa tulevaan kauteen heti parin viikon tauon jälkeen.



FC Jazz U17/U16 etsii Satakunnasta lisää kilpailullisia pelaajia pelaajaputkensa nuoruusvaiheeseen miesten Ykkösessä pelaavan edustusjoukkueensa alapuolelle. Ensi kauden osalta toiminnasta kiinnostuneet 2008- ja 2009-syntyneet pelaajat voivat olla syksyn aikana yhteydessä ikäluokan tulevaan päävalmentajaan Aleksandr Kokkoon.


FC Jazz U17/U16 (2008-2009-synt.):

• Päävalmentaja: Aleksandr Kokko

• Puhelinnumero: 040 3727 807