Jazzilaisuuden äärellä: 1. osa: Jussi Lemio - Pori Cup
FC JazzJulkaistu: 03.10.2024 11.55

Jazzilaisuuden äärellä: 1. osa: Jussi Lemio - Pori Cup


FC Jazz haluaa kertoa ja viestiä seuran arvojen mukaisesta toiminnastaan eri henkilöiden, näkökulmien, ilmiöiden ja toimintojensa kautta. "Jazzilaisuuden äärellä" -juttusarjaa tekee seuralla työharjoittelussa Porin Winnovasta oleva FC Jazzin edustusjoukkueen pelaaja Mikael Ojanen.


Vuoden 2025 Pori Cupin ilmoittautuminen on myös auennut "Early Bird" tarjouksineen kaikille seuroille lokakuun osalta (Kaikki Satakuntalaiset seurat lokakuun ajan ilmoittautuminen Pori Cupiin täysin veloituksetta)! Lue lisää alla olevan linkin kautta ja varaa paikkasi jo nyt ensi kesän ykköstapahtumaan!

https://poricup.fi/fi-fi/article/uutiset/pori-cup-2025-ilmoittautuminen-avattu/60/


1. Haastattelussa: Pori Cupin turnausjohtaja Jussi Lemio


Pori Cup on suurin jokavuotinen urheilutapahtuma Porissa. Miltä on tuntunut olla mukana järjestämässä näin suurta urheilutapahtumaa?

– "On ollut hienoa toimia Pori Cupin parissa jo useampana vuotena. Tänä vuonna turnausjohtajan rooli oli haastava ja opettavainen. Pori Cup 2024 oli kuitenkin kokonaisuutena erittäin onnistunut tapahtuma, Jussi Lemio kertoo. Hän mainitsee erityisesti sen, kuinka palkitsevaa on nähdä kaikki työpanos konkretisoituvan lasten ja nuorten ilona ja turnaustunnelmana."

Kuinka isossa merkityksessä koet Pori Cupin olevan FC Jazzin junioritoiminnassa?

Lemio painottaa Pori Cupin merkitystä FC Jazzin junioritoiminnalle. Turnaus ei ole vain yksittäinen tapahtuma, vaan sen vaikutukset näkyvät ympäri vuoden seuran toiminnassa.

– "Koen turnauksen olevan tärkeä tukipilari ja vahva pohja FC Jazzin junioritoiminnalle. Turnaus mahdollistaa ammattimaisen valmennuksen junioripelaajille ja edesauttaa arjen toimintaa seurassa, hän sanoo."

Tänä kesänä Pori Cuppiin osallistui 234 joukkuetta. Koetko, että Pori Cup saavuttaa asettamansa tavoitteet?

– "Saimme joukkuemäärään huomattavan kasvun aikaisempiin vuosiin verrattuna ja koen, että turnaus täytti tavoitteet. Turnaus pyöri useammalla kentällä ja kasvun myötä se vaatii aina enemmän työtä, Lemio toteaa. Hän uskoo, että turnauksen jatkuva kehittyminen kertoo sen vetovoimasta sekä siitä, että tapahtuma pystyy vastaamaan osallistujien odotuksiin."

Millainen työympäristö Pori Cupin järjestelyssä on?

Lemio kuvaa Pori Cupin työympäristöä poikkeuksellisen hyväksi. Turnaus työllistää suuren joukon FC Jazzin jäseniä ja vapaaehtoisia ja yhteistyö on sujuvaa ja yhteishenki korkealla.

– "Pori Cup ei olisi mahdollista ilman seurahenkilöiden ja talkoolaisten valtavaa panosta. Hyvä yhteishenki on varmasti yksi syy, miksi vuodesta toiseen Pori Cupissa on mukana paljon samoja henkilöitä, hän sanoo."

Pori Cupin aikaan FC Jazzin edustusjoukkue pelasi Porin Stadionilla, ja yleisöä saapui yli 1100 katsojaa. Koetko Pori Cupilla olevan merkitystä myös FC Jazzin edustusjoukkueelle?

Lemio korostaa, että Pori Cupin vaikutukset näkyvät myös edustusjoukkueen toiminnassa. Turnauksen aikana järjestettävä kotipeli houkuttelee normaalia enemmän yleisöä, mikä vaikuttaa positiivisesti joukkueen peliin.

– "Edustusjoukkueelle on hienoa, että turnauksen aikana kotipelissä on enemmän yleisöä ja se tuo peliin extra latauksen. Kyllä Pori Cup -kotipeli on merkattu kalenteriin hyvissä ajoin edustusjoukkueen pelaajienkin näkökulmasta, Lemio hymyilee."

Uskotko, että Pori Cup voisi tulevaisuudessa kasvaa vielä suuremmaksi tapahtumaksi?

Turnausjohtaja näkee kasvun mahdollisuuksia erityisesti tyttöjen sarjoissa, mutta hän muistuttaa myös käytännön rajoitteista.

– "Mielestäni Pori Cupissa on potentiaalia kasvaa tulevaisuudessa. Muun muassa tyttöjen sarjassa näen mahdollisuuksia isompaan kokonaisuuteen. Täytyy kuitenkin huomioida kaupungin kenttien riittävyys, hotellikapasiteetti ja muut majoitusmahdollisuudet. Kasvua voidaan kuitenkin suunnitella hallitusti tulevina vuosina, Lemio arvioi."

Lemiolla on selkeä näkemys siitä, että Pori Cup jatkaa yhä tärkeänä osana FC Jazzin ja koko Porin urheilutoimintaa myös tulevaisuudessa.

"Pori Cupin vahvuus ei perustu pelkästään vain turnauksen kokoon tai osallistujamäärään, vaan sen tuomaan ihmisten yhteisöllisyyteen ja koko seuratoiminnan kehittämiseen osana Jazzilaisuutta."


Tervetuloa Pori Cupiin myös ensi vuonna!

https://poricup.fi/