Dani Österlund seuravalmentajaksi FC Jazziin
FC JazzJulkaistu: 05.09.2020 00.00

Dani Österlund seuravalmentajaksi FC Jazziin

FC Jazzin junioripuolen päätoimisten valmentajien tiimi saa ensi kaudelle vahvistusta, kun Dani Österlund aloittaa seuravalmentajana marraskuun alussa. 30-vuotias porilainen Österlund on toiminut vuodesta 2013 Euran Pallon junioripäällikkönä. FC Jazzissa hän tulee toimimaan 2007-syntyneiden ja 2012-syntyneiden poikien vastuuvalmentajana sekä valmennusosaamisen kehittämisen parissa koulutus- ja tutortoiminnan osalta. ”Danin profiililla liikkuvat porilaiset valmentajat ovat vähissä: monen vuoden kokemus päätoimisena valmentajana työskentelystä, UEFA A suoritettuna, monipuolinen osaaminen pelaaja- ja valmentajakehityksen eri ikävaiheissa ja toiminnoissa sekä ennen kaikkea aito halu kehittää itseään ja ympärillä olevia asioita. Olen äärimmäisen tyytyväinen siihen, että saadaan Dani meille. Valmentajana ja ihmisenä hän edustaa niitä arvoja, joita me koitamme seurassa joka päivä pitää esillä.”, valmennuspäällikkö Miro Varhelahti kommentoi.

Danin omia ajatuksia FC Jazzissa työskentelystä:

Millä fiiliksillä FC Jazziin?

Todella hyvillä fiiliksillä ja intoa täynnä liityn mukaan laadukkaaseen organisaatioon. Kävimme Miron kanssa hyviä ja syvällisiä keskusteluja kanssa seuran nykyisestä toiminnasta, arvoista ja pelaajakehityksestä, sekä samalla sivusimme myös ajatuksia seuran tulevaisuuteen tähtäävästä strategiasta, joka osui puolin ja toisin yksi yhteen. On mahtavaa liittyä mukaan ja tuoda oma panos, osaaminen, sekä kokemus FC Jazzin kehittämiseen innokkaan seuraväen ja koko organisaation tueksi.

Minkä takia FC Jazziin?

Koin oman kehitykseni kannalta juurin nyt oikeaksi hetkeksi päästä erilaiseen ja myös erityyppiseen ympäristöön keskittymään juuri tiettyihin asioihin ja panostamaan niihin täysillä. Haluan saada lisää tietoa ja kokemusta, sekä jakaa omia ajatuksiani myös eteenpäin aina käytännön tasolle asti. Olen päässyt ns. boxin ulkopuolelta seuraamaan muutamat vuodet koko porilaisen jalkapallon junioritoimintaa ja nyt oli loistava mahdollisuus itsellä päästä myös mukaan vaikuttamaan siihen ja etenkin FC Jazzin kaltaisen laadukasta juniorityötä tekevän seuran ja organisaation mukaan. Ensimmäiset isot jalkapallokokemukset ja elämykset ovat tulleet pienenä jalkapalloharrastuksen aloittaneena poikana juuri FC Jazzin Veikkausliigan ajoilta, kun on ollut seuraamassa Suomen pääsarjan ottelua Porin Stadionilla. Laadukkaita jalkapallokokemuksia ja elämyksiä haluan myös itse päästä vastaisuudessa välittämään nykyhetkessä oleville FC Jazzin pelaajille.

Mitä asioita ja osaamista tulee mukanasi?

Tuon mukanani seuraan paljon innostusta ja kokemusta lapsiurheiluvaiheen toimintaan ja sen vaatimiin laatutekijöihin. Nykyhetken mukaista vaatimustasoa, intohimoa ja näkemystä nuoruusvaiheeseen ja sen pelaajakehitykseen. Lisäksi pystyn antamaan tukea, apua ja erilaisia näkökulmia valmentajakehitykseen, sekä myös valmentajien laadukkaaseen arkeen. Olen ulospäin suuntautunut, avoin ja valmis lyömään itseni kokonaan ja täysillä likoon koko seuran puolesta.

Tervetuloa FC Jazziin Dani!