Jeferson Pires palasi takaisin FC Jazziin
Julkaistu: 23.08.2021 16.34

Jeferson Pires palasi takaisin FC Jazziin

FC Jazzin paidassa vuonna 2001 pelannut Jeferson Pires on tehnyt paluun takaisin Suomeen ja Poriin. Seura palkkasi Piresin junioripuolelle yhdeksi juniorivalmentajaksi ja hän aloitti kesken kauden 2007-ikäluokan vastuuvalmentajana, joka tällä hetkellä taistelee ELL-paikasta. Tämän ohella Pires on myös mukana edustusjoukkueen valmennusryhmässä loppukauden ajan.

-Olen todella iloinen, että jo ennen paluuta Brasiliasta Suomeen olin saanut jo muutamia puheluita jalkapalloseuroista ympäri Suomea. Olen iloinen siitä, että pääsin tasan 20 vuoden jälkeen takaisin FC Jazziin, erityiskiitos siitä kuuluu Jani Uotiselle. Janin kanssa olimme yhteydessä ensimmäinen kerran toukokuussa ja silloin kaikki oli vielä auki. Lopulta kuitenkin kaikki meni hyvin.

Pires edusti tosiaan FC Jazzia pelaajana vuonna 2001. Tuo oli se kyseinen vuosi, jolloin FC Jazz kohtasi PSG:n Porin stadionilla Intertoto-cupissa – PSG:n riveissä nähtiin tuolloin esimerkiksi muuan Ronaldinho.

-Vieläkin stadionilla ollessa palaan muistoissani FC Jazzin peleihin pelaajana esimerkiksi PSG:ta vastaan, missä olivat maailman parhaat jalkapallopelaajat silloin. On hienoa olla nyt tässä samassa seurassa valmentamassa junioreita ja myös mukana edustusjoukkueen valmennustiimissä.

FC Jazzista mies siirtyi aikoinaan PoPan riveihin, josta matka jatkui Ouluun ja AC Oulun riveihin vuonna 2003. Peliuran jälkeen Pires on toiminut eri valmennustehtävissä, esimerkiksi päävalmentajana Miesten Kolmosessa, Kakkosessa, ja puolestaan junioreiden puolella hän on valmentanut myös A-, B- ja C-junioreita. Pires on toiminut myös valmennuspäällikkönä Oulussa.

-Tarkoitukseni oli suorittaa työharjoittelu Brasiliassa Avai FC:n joukkueessa, silloinen Brasilian pääsarjajoukkue, mutta koronaviruksen takia kaikki jalkapallosarjat pysähtyivät viime keväänä pitkäksi ajaksi ja työharjoittelu jäi haaveeksi. Nyt minulla on valmentajan ammattitutkinto + UEFA A -tutkinto yhtä ottelunäyttöä vaille valmis. Tarkoitus on hakea jatkossakin jalkapallovalmennustehtäviä Suomessa. Hoidan tehtäväni FC Jazzissa niin hyvin, että saisin jatkossakin lisää vastuuvalmennushommia seurassa, päättää Pires.

Satakunnan Kansan juttu Piresistä:
https://www.satakunnankansa.fi/urheilu/art-2000008183236.html

Ilta-Sanomien juttu:
https://www.is.fi/jalkapallo/art-2000007901825.html

Tarinaa vuodelta 2001 ja PSG-ottelusta:
https://www.is.fi/urheilulehti/parhaat/art-2000006574390.html