Astora-Rakennuksen junioriviikkoraportti: UEFA A-malliryhmäleiri & Huuhkajapäivä
Julkaistu: 13.07.2021 16.00

Astora-Rakennuksen junioriviikkoraportti: UEFA A-malliryhmäleiri & Huuhkajapäivä

FC Jazz edustettuna UEFA A-malliryhmäleirillä Eerikkilässä

Alle 15-vuotiaat (2006 ja myöhemmin syntyneet) pojat ja tytöt osallistuivat UEFA A -malliryhmäleirille 5.–9. heinäkuuta. Eerikkilässä järjestettävälle leirille osallistui suuren pelaajamäärän ja maajoukkueiden valmennustiimien lisäksi 16 UEFA A -kurssilaista sekä heidän kouluttajansa. Sekä pojat että tytöt jaettiin neljään joukkueeseen, joita kurssilaiset valmensivat turnauksessa. FC Jazzista mukana oli 2006-ikäluokasta Juuso Marttila ja seuran talenttivalmentaja Waltteri Piispanen, joka käy parhaillaan UEFA A-kurssia.

Juuso ja Wade kertoivat leirin jälkeen hieman fiiliksiään.

- Kokonaisuutena hieno viikko takana. Varsinkin näin poikkeuksellisen puolitoistavuotisen jälkeen, kun töitä on tehty pitkälti omassa seuraympäristössä, oli erityisen kiva päästä kokoontumaan isolla ryhmällä hienoihin olosuhteisiin tekemään töitä hyvien pelaajien kanssa. Mukaan tarttui paljon ajateltavaa, jonka prosessointi varmasti taas virikkeistää omaa ajattelutapaa pelin eri vaiheista, kuvailee FC Jazzin talenttivalmentaja Waltteri Piispanen fiiliksiään leiriltä.

- Juuso osoitti omalla tekemisellään niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin olevansa oikeassa paikassa. Kova työnteko omassa arjessa on selkeästi noteerattu, ja tämä leiri oli taas yksi välietappi ja palkinto tehdystä duunista. Ajatus omista vahvuuksista sekä kehityskohteista suhteessa kansalliseen huipputasoon varmasti kirkastui entisestään, ja nyt on jatkettava määrätietoista työskentelyä seuraympäristössä, kommentoi Piispanen Marttilan leiriä.

- Leiri piti sisällään viisi harjoitusta, neljä peliä, luentoja ja palavereja. Taso oli todella korkea ja oli hienoa päästä mittaamaan taitojaan muihin pelaajiin. Leiriltä jäi käteen tasokkaat pelit ja uudet kaverit, kommentoi Juuso Marttila leiriä.

2007-ikäluokasta ja FC Jazz/Karhu-Futis YJ:stä kuusi pelaajaa Huuhkajapäivillä

Pyynikin stadionilla pelattuun Huuhkajapäivään valittiin FC Jazzin ja Karhu-Futiksen yhdistelmäjoukkueesta kevään peleissä vahvasti esiintynyt kuusikko: Arttu Furuholm, Simo Männistö, Eetu Salmi, Otto Wiik, Nehir Aydin ja Aleksi Mäntynen. Lisäksi maalivahti Arttu Takala valittiin suoraan elokuun alussa pelattavaan Huuhkajaturnaukseen 24 muun Lännen alueen pelaajan ohella. Tampereen Huuhkajapäivän kaikkiaan 88 pelaajasta valitaan vielä noin puolet Huuhkajaturnaukseen. Koko maasta Huuhkajaturnaukseen osallistuu 240 pelaajaa.

Huuhkajapäivä toteutettiin neljän joukkueen turnauksena, jossa kaikki pelasivat kerran toisiaan vastaan. Yhden joukkueen valmentajana toimi Huuhkajapäivässä ja toimii tulevassa Huuhkajaturnauksessa FC Jazz P2007-joukkueen pitkän linjan valmentaja Vesa Furuholm.

(Artikkelikuva: Kalevi Hämäläinen)