FC Jazz Palloliiton laatujärjestelmässä toiseksi korkeimmalle tasolle
Julkaistu: 19.05.2021 12.00

FC Jazz Palloliiton laatujärjestelmässä toiseksi korkeimmalle tasolle

FC Jazz on 14. seura Suomessa laatujärjestelmän tasolla 4/5

Toukokuun 5. päivänä Palloliiton pitämässä auditointilaisuudessa FC Jazz Juniorit ry yhdessä FC Jazz Oy:n kanssa nousivat laatujärjestelmän toiseksi korkeimmalle tasolle, eli tasolle 4. Toukokuun auditointitilaisuudessa auditoitiin seuran johtamista sekä markkinointia ja viestintää - siinä molemmat arvioitiin Palloliiton toimesta tasolle 4. Urheilutoiminta puolestaan auditoitiin jo aikaisemmin tasolle 4. Laatujärjestelmän taso määräytyy heikoimman tason mukaan, eli FC Jazzilla on nyt kaikki kolme osa-aluetta tasolla 4. Jazz on vasta 14. suomalainen jalkapalloseura tasolla 4 tai 5 ja ensimmäinen seura Satakunnassa, joka on vähintään tasolla 4.

FC Jazz on ollut Palloliiton laatujärjestelmässä mukana vuodesta 2014 lähtien. Seura on pyrkinyt jatkuvasti ja määrätietoisesti kehittämään toimintaansa noustakseen taso kerrallaan ylöspäin. Laatujärjestelmän tavoitteena on kannustaa seuroja systemaattiseen ja pitkäjänteiseen toimintaan, jonka pohjana on vahva seuraidentiteetti ja jäsenistön laajasti hyväksymä toimintamalli. Laatujärjestelmässä on viisi tasoa ja kolme arviointialuetta: urheilutoiminta ja sitä tukevat johtaminen sekä viestintä ja markkinointi.

-Ensinnäkin iso kiitos kaikille niin työntekijöille kuin vapaaehtoisille. Hienoa ja motivaatiota lisäävää on tietysti huomata, että syksyn ja talven aikana on tehty oikeita asioita ja asiat ovat menneet eteenpäin. Ei saa kuitenkaan antaa tämän hämätä, vaan jatkaa kovaa työtä tästäkin eteenpäin ja muistaa se fakta, että olemme juuri niin hyviä kuin päivittäinen tekemisemme on, kommentoi seuran toiminnanjohtaja Santeri Salonen.

Tasolla 5 on tällä hetkellä seitsemän seuraa: HJK, SJK, Ilves, KuPS, VPS, Inter ja RoPS. Tasolla 4 puolestaan on tällä hetkellä FC Jazzin lisäksi: FC TPS, FC Honka, FF Jaro, KäPa, VJS ja JJK. Palloliiton laatujärjestelmä pitää nykyisin sisällään yhteensä 205 seuraa.

-Tämä on erittäin merkittävä tunnustus seurassa tehdystä laadukkaasta työstä. Palloliitto auditoi joka vuosi yli 200 jalkapalloseuraa, joten siihen voi verrata tuota, millaisesta saavutuksesta on kyse. Tämä myös velvoittaa seuraa pitämään asiat hyvällä tasolla, koska tasoissa voi myös laskea, jos seuraavana vuonna asiat eivät olekaan hoidettu yhtä laadukkaasti. Tason nousu myös kertoo siitä, että seurassa alkaa olla pohja tehtynä, myös edustusjoukkueen sarjanousuja ajatellen, kommentoi seuraan puheenjohtaja Kari Kaivo-oja.

-Haluan kiittää sekä toimiston väkeä että urheilupuolen vastuullisia ja myös kaikkia muita seuratoimijoita siitä, että tämä nousu tasolle 4 on ollut mahdollista, päättää Kaivo-oja.

Satakunnan Kansan juttu: https://www.satakunnankansa.fi/urheilu/art-2000007...

Mikä on laatujärjestelmä - tutustu tästä: https://www.seuraohjelma.fi/seuranhallinto/seurajo...